Guide til udendørsbelysning - El & Lys Guiden - Byggeri.dk - Alt om el & lys

Byggeri.dkEl & Lys Guiden

« TilbageAdvertorial

Guide til udendørsbelysning

Guide til udendørsbelysning

Terrassen
Når der skal skabes den rigtige stemning i haven og på terrassen, er det vigtigt med lys. På terrassen kan man vælge nedgravningsspot og væglamper på husmuren. Begge fås i et utal af stilarter og design, så det er vigtigt at finde lige den lampe der passer til huset, men også den indendørs indretning. Det er praktisk at vælge lamper med energisparepærer, som sparer op til 80% af strømforbruget.

Haven
Det giver en flot effekt, hvis man belyser enkelte ting i haven, fx en busk, et træ eller en figur. Dette kan gøres med en spotlampe eller en bedlampe, brug foreksempel én med energisparepære. Hvis man vælger skarpt spotlys, er det vigtigt at lyset ikke fortsætter over til naboen eller forbipasserende. Man kan også vælge lamper som udsender et diffust lys. Dette vil give en blød og behagelig belysning i haven.

Lys i haven giver desuden den fornemmelse at haven ikke stopper ved terrassen, og når man opholder sig indenfor giver lys i haven en hyggelig og tryg atmosfære.

Havegangen
Også selve havegangen er det en god idé at få sat lys på, og her findes der igen flere forskellige typer lamper med flere funktioner. Er havegangen lang, er det rart med et svagt orienteringslys, der viser retningen på havegangen. Dette kan laves med små nedgravningsspots, der monteres i græskanten, eller med en række af fritstående lamper, foreksempel solcellelamper.

Udendørslamper til fastmontering
skal monteres af en autoriseret elinstallatør.

 

 

Spots fra Mrperfect.dk

El-artikler

Kabelkanaler

Måle/test udstyr

Udlejning

Tilføj firma,
send en mail