spacer


Sender ny, brun mineraluld på markedet

Mineralulden er brun, men tanken bag er grøn. Siden 1. maj er Knauf Insulation, der er et søsterselskab til det velkendte Knauf Danogips, trådt ind på det nordiske marked med en ny type glasmineraluld. Dermed kan håndværkere i både Finland, Sverige, Norge og Danmark nu isolere med glasmineraluld, der som noget nyt ikke indeholder bindemidler med fenoler, formaldehyd, olie, kunstige farvestoffer eller blegemidler.

- Den nye Ecose Technology giver en blødere, mere vatagtig glasmineraluld, der er let at skære igennem og ikke er så hård for hænderne. Desuden støver det mindre end de kendte isoleringer. Men det mest revolutionerende er, at mineralulden ikke indeholder bindere og farvestoffer qua den nye teknologi, forklarer business manager i Knauf Insulations afdeling i Danmark, Kim Dahl.

Den brune mineraluld er udviklet i USA gennem de sidste ca. fem år og har foreløbig været på det amerikanske marked i et års tid. Nu er tiden kommet til Europa, hvor Norden og England er de første, der får mulighed for at købe det glasmineraluldsprodukt, som Knauf Insulation selv kalder ’den næste generation mineraluld’.

Kendt varemærke
Som hos mineraluldsgiganterne Rockwool og Saint Gobain Isover er også Knaufs mineraluld lydisolerende og A1 brandklassificeret, ligesom det er produceret primært af genbrugsglas og kompressionspakket. Det er derfor især den samlede grønne profil, der skal være en af vejene ind på et isoleringsmarked, der i Danmark er stærkt præget af netop Rockwool og Isover.

- Rockwool og Isover har gjort det rigtig dygtigt i Danmark igennem mange år, og de har en stor andel af markedet. Men Knauf er et yderst velrenommeret navn og et kendt varemærke i det meste af verden på grund af sine gipsplader, og Knauf Insulation har en lang historie bag sig. Nu kommer vi med en revolution inden for isolering, og det i en tid, hvor der er stor fokus på mere miljørigtige materialer. Så vi forventer bestemt, at der er plads til os på det danske marked, vurderer Kim Dahl, der allerede har fået en samhandelsaftale i stand med bl.a. XL-Byg.

-los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden