spacer


Termografi er et salgsværktøj

Isoleringsvirksomheden Isolex fra København er et af de mindre isoleringsfirmaer, der har investeret i et af de små, nye og brugervenlige termografikameraer, der er kommet på markedet. Kameraet M8 fra den kinesiske producent Guide Infrared er købt hos Contika ApS og er en anelse større end forgængerne M2, M3 og M4, der er blevet kaldt verdens mindste termografikameraer. Men så er der også blevet plads til et SD hukommelseskort og 2,47 tommer touch screen med både infrarød- og visuel visning, der bl.a. kan overlejres/fusioneres med hinanden, så man nemmere kan se præcist, hvor varmen slipper ud. Desuden har kameraet en infrarød videofunktion, så man kan gense optagelserne, når man kommer hjem på kontoret.

Kameraet kom en smule forsinket på markedet i april, og afdelingsleder Thomas Boesgaard nåede derfor kun at bruge det nye kamera et par gange, inden temperaturforskellene blev for små til at benytte termografi.

- Vi laver ikke store rapporter, men bruger det mere som et salgsværktøj, så vi kan vise folk, efter vi har isoleret, at vi har forbedret isoleringen. Men vi har også brugt det før arbejdet er gået i gang. Hvis huset ikke er isoleret ret godt, er det tydeligt at se på kameraet, hvor varmen fiser ud, forklarer Thomas Boesgaard.

En nødvendighed
Isolex, som er autoriseret Rockwool indblæsningsfirma, kom i gang med termograferingen som en del af Rockwools Stop Local Warming-kampagne, der bl.a. bruger termografering som et værktøj til at nedsætte CO2-udledningen fra bygninger. Til at starte med lånte Isolex et termografikamera af Rockwool men besluttede altså selv at investere i et kamera.

Kundegrundlaget er både private og erhverv, og Thomas Boesgaard er ikke i tvivl om, at det nye kamera vil komme meget mere i brug, når sæsonen for termografering begynder igen til efteråret.

- Vi har taget en beslutning om, at det er en nødvendighed for os at have et termografikamera. Termografering er kommet for at blive, og vi har fundet ud af, at vi i dag helst skal have det som et værktøj i værktøjskassen. Og så er det jo heldigt for os, at prisen efterhånden er faldet så meget, at det er til at have med at gøre, slutter Thomas Boesgaard.

-los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden