spacer


Tagrender i kobber hitter hos Feinschmeckerne

Af Tinne Buchholz Hansen

Virksomheden Aco Nordic har for nyligt introduceret et nyt tagrendesystem, der fås i både zink, stål og kobber. Sidstnævnte metal har ikke været meget brugt herhjemme til tagrender førhen, men nu er vinden ved at vende, og Aco Nordic har derfor, som de første i Danmark faktisk besluttet at gøre kobbertagrender til en del af standardsortimentet.

- De er blevet populære i kraft af, at folk har fået flere penge mellem hænderne og gerne vil bruge dem på at skille sig lidt ud fra mængden. Man er parat til at ofre noget mere, når man renoverer, fortæller Claus Krebs, der er salgschef hos virksomheden.

Bedst til murermestervillaen
Og udover at pryde en del nybyggede arkitekttegnede huse, er det netop ved renoveringer, at tagrenden af kobber kommer ind i billedet, når husets look skal have et pift.

- Det er typisk ved renoveringer af gamle murermestervillaer på f.eks. Frederiksberg, at man vælger en kobber-model. Det er også mit indtryk, at det er her, de gør sig bedst, fordi en stor gammel villa godt kan bære det lidt pompøse. Omvendt tror jeg ikke, det klæder et lille typeparcelhus specielt godt, siger Claus Krebs.

Og det er heller ikke sikkert, at ejerne af et lille typeparcelhus ville prioritere at sætte en tagrende af kobber på deres hus for æstetikkens skyld. Tagrenden er nemlig langt fra billig.

- Den ligger i den dyrere ende. Men til gengæld skal man tænke på, at man får en tagrende med en utrolig lang holdbarhed. Vi kender det jo materialet fra de mange smukke tage i København, som har været der i mange, mange år. En tagrende af plast har vi 25 års garanti på, men en af kobber kan holde mange, mange flere år. Det eneste der sker, er jo, at den får noget patina, når den får ir med tiden, siger han.

Kræver næsten ikke vedligehold
Endnu en fordel, ikke bare ved kobbertagrenden, men også tagrenden af zink og stål i den nye kollektion fra Aco, er, at de har faktisk en langt større afvandingskapacitet end andre, faktisk er den målt til 32 % højere end hos andre tagrender. Desuden er den tilnærmelsesvis vedligeholdelsesfri.

- Materialerne og konstruktionen betyder, at alt man behøver, er et enkelt årligt eftersyn, gerne i løvfaldsperioden. Samtidig er den utrolig nem at montere, og kan samles på et utal af måder, så den kan passe til hvilket som helst hus, siger Claus Krebs.

tibu@odsgard.dk

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden