spacer


Tril og stil vinduet på plads

Vinduer kan sagtens være i 100 kilos-klassen, og det kan være kilde til megen irritation at skulle transportere dem henover en bumlet byggeplads på en sækkevogn eller trillebør, og derefter få dem løftet på plads i de tomme vindueshuller.

Men Ravendo A/S i Viborg har udviklet et transport- og hejsebeslag, der gør det nemmere at skyde et vindue på plads.

- Én mand kan uden videre transportere vinduet eller døren helt sikkert frem opsætningsstedet, men så er det som regel nødvendigt at være to om at få vinduet placeret, fortæller salgschef i Ravendo, Henrik Taulborg.

Det var en tømrer fra Eurodan Huse i Røde Kro, som fik sat Ravendo i gang med at udvikle en vinduesløfter, der blandt andet skulle fjerne unødvendige og belastende manuelle løft og gøre det muligt for én mand at skyde et vindue på plads. For at få glæde af Ravendos vinduesløfter skal man være i besiddelse af en ordentlig trillebør, som vinduesløfteren, der er en bæreplade med kædetalje, monteres på. Så kan vinduet sikkert og let transporteres frem til det sted, hvor det skal monteres. Inden man kører af sted med vinduet, sikrer man det ved hjælp af en sugekop og en strop, der forhindrer det i at rutsje rundt.

Færre gener ved løft
Fordelen ved at transportere vinduet vandret på en stabil trillebør er også, at børen kommer til at fungere som arbejdsbord, hvilket gør det nemt at afmontere hjørnebeskyttelser med videre, og f.eks. montere beslag, inden vinduet løftes på plads.

Når man har kørt vinduet hen til det sted, hvor det skal monteres, kan man ved hjælp af hejsemekanismen løfte vinduet helt op i 1,25 meters højde og dermed spare et uhensigtsmæssigt løft helt nede fra jorden. Og når vinduet er i montagehøje, sætter man de glideskinner, der følger med løfteren, under bærepladen, løsner sugekoppen samt stroppen - og skubber derefter vinduet over i vindueshullet.

Henrik Taulborg fortæller, at prototypen på messen ‘Byggeri 2008’ i Fredericia fik en fantastisk modtagelse.

- Vi forventer, at der bliver en stor efterspørgsel på vores vinduesløfter. Dels fordi den er så enkel at gå til, dels fordi alle kan arbejde med den. Og man skal lægge mærke til, at man ikke er afhængig af motor- eller hydraulikkraft for at få den glæde af produktet, som vi er ved at tage patent på, siger han.

-tibu


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden