spacer
Skattereform kan mindske sort arbejde

En skattekommission har fået et år til at komme med en række forslag til, hvordan indkomstskatterne kan sænkes. Samtidig skal skatterne udformes så private og virksomheder sparer på energien og handler mere miljørigtigt.

Kommissionens oplæg til en skattereform kan få stor betydning, mener Håndværksrådet. Både på sort arbejde og virksomhedernes vilkår.

- Regeringens skattekommission har fået en opgave, som giver rigtig gode muligheder for at komme mere af det sorte arbejde til livs, siger afdelingschef i Håndværksrådet Søren Nicolaisen i en kommentar.

- Hvis vi får en skattereform, hvor væsentligt færre betaler topskat, kan det ændre afgørende ved mange danskeres holdning til, at sort arbejde er acceptabelt. Undskyldningen er jo gerne, at skatten er for høj på den sidst tjente krone, siger han.

Men der lurer også farer for virksomhederne ved en omlægning af skatterne, bl.a. ved kravene om en mere miljørigtig og energibesparende produktion

- Det er klart, at vi godt kunne ønske os sikkerhed for, at vi ikke får en reform, der sender en stor regning videre til små og mellemstore virksomheder. Det kan vi f.eks. risikere, hvis deres afskrivningsregler svækkes mærkbart, siger Søren Nicolaisen.

Alt i alt ser Håndværksrådet dog positivt på forsøget på at omlægge skatterne.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden