spacer
Nybyggere advares mod standardkontrakter

Efter en periode med konkurser og store økonomiske problemer blandt flere typehusproducenter, advarer Danske Boligadvokater køberne mod standardkontrakterne.

Kontrakterne er ganske vist juridisk fuldt legale, men der er ikke meget hjælp at hente i dem, hvis husproducenten går i betalingsstandsning.

- De typehusfirmaer som krakker i øjeblikket, har ofte anvendt kontrakterne, der blandt andet indeholder betalingsvilkår, som stiller køber meget ringe i en situation, hvor byggefirmaet kommer i økonomiske vanskeligheder. Betalingsstandsninger eller blot økonomiske problemer hos byggefirmaer efterlader ofte køberne i uoverskuelige økonomiske og praktiske problemer, siger Henrik Høpner, formand for Danske Boligadvokater.

Mange boligkøbere, der køber et nyt typehus, har blind tillid til standardkontrakter og det giver efterfølgende problemer.

- I forbindelse med de aktuelle sager oplever køberne, at der ikke er meget hjælp at hente i de garantiordninger som Dansk Byggeri og Nyhusforeningen tilbyder i forbindelse med kontrakterne. Fakta er nemlig, at ”Byg-garanti-ordningen” ikke gælder nybyggerier, og at Nyhusforeningens forsikring ikke dækker færdiggørelse, siger Henrik Høpner.

Han råder derfor køberne til at søge bedre rådgivning og forhandle bedre vilkår hjem inden de kaster sig ud i et byggeri:

- Bolighandler drejer sig om millioner af kroner og et smertefrit byggeri er helt afgørende for den enkelte families fremtid. Det ville rede mange familier fra økonomisk katastrofe, hvis køberne sikrede sig en uafhængig professionel rådgiver før kontrakten med byggefirmaet blev underskrevet.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden