spacer


Danske arkitekter på polsk

Stort boligprojekt og to præmieringer er resultatet af Arkitema's satsning i Polen

Polen er et spirende marked for dansk arkitektur. Senest har Arkitema markeret sig med en 3. præmie i den åbne intenationale konkurrence om et European Solidarity Center i byen Gdansk.

Opgaven var at udforme et monument til demokratiet, friheden og sammenholdet til minde om dannelsen af fagforbundet Solidaritet på byens skibsværft i 1980.

Arkitemas forslag udtrykker solidariteten ved at lave en række singulære og himmelstræbende bygningskroppe, der skulder ved skulder tilsammen skaber en klynge af ekspressive bygningskroppe.

Facader fremstår med polerede ståloverflader som en symbolsk gestus, der peger tilbage til skibsværftet og dets mange arbejdere.

I alt deltog 62 tegnestuer i konkurrencen efter en prækvalifikation med hele 300 arkitektfirmaer. Udover Arkitema var det otte polske firmaer, der blev præmieret.

Præmieringen af solidaritetscentret står ikke alene. Arkitema har inden for det sidste år markeret sig på det polske marked. Først med et indkøb og hædrende omtale i den prestigefyldte åbne internationale konkurrence om et nyt udstillings- og undervisningscenter til Pave Johannes Poul II i Krakow.

Derudover projekterer Arkitema lige nu på 700 kvalitetsboliger for Sjælsø Gruppen i Polen.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden