spacer
Design for alle

Ny undervisningsplan forbedrer arkitektstudernedes undervisning i tilgængelighed

Ofte opleves hensynet til tilgængelighed som begrænsende i forhold til bygningens udtryk og arkitektoniske kvalitet. Men de to ting behøver ikke at kollidere.

Tværtimod kan de forenes i den designpraksis, der kaldes 'Design for alle', hvor mangfoldigheden bliver tænkt inde i designprocessen helt fra den tidlige planlægning.

- De første streger på arkitektens papir afgør ofte, hvor handicapvenlig en bygning bliver, siger seniorforsker Camilla Ryhl fra SBi, der sammen med lektor Peder Duelund Mortensen fra Kunstakademiets Arkitektskole er ved at sammensætte en undervisningsplan, der skal øge de studerendes viden om, hvad personer med nedsatte funktioner har af behov til bygninger og boliger.

- I den senere tid, har vi oplevet en stigende interesse hos de studerende for at blive klogere på tilgængelighedsområdet. Derfor har vi nu lavet et dagskursus, som kan imødekomme behovet, siger Camilla Ryhl.

Umiddelbart lyder en dags undervisning ikke af så meget, men det er en flerdobling af den nuværende afsatte tid på kun et par timer i hele uddannelsesforløbet.

SBi vil tilbyde en tilsvarende undervisning til andre arkitektuddannelser i Danmark, ligesom tilbuddet også gælder færdiguddannede arkitekter.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden