spacer


Universitetet tilbage byen

Nye mødesteder skal skabe kontakt mellem studerende og byens borgere

Fremtidens universiteter bør sameksistere med byerne. Bylivet skal integreres med campuslivet og omvendt. Bylivet skal trækkes ind på campusområdet og omvendt skal campuslivet trækkes ud i byen.

Det er anbefalingerne i en ny rapport med titel 'Fremtidens Campusområder – fra den akademiske landsby til urban universitetshub', som JUUL|FROST Arkitekter har udarbejdet for Universitets- og Bygningsstyrelsen.

Rapporten påpeger, at inter­dis­ci­plinaritet, nye faglige hybrider, liv/aktiviteter udenfor den normale undervisningstid og universiteternes interaktion med byen får øget betydning for fremtidens campusmiljøer.

Rapporten er er en del af et større tiltag i Universitets- og Bygningsstyrelsen med navnet Projekt Campus, som sætter fokus på den fysiske planlægning og indretning af danske universitetsområder.

Rapporten bygger på komparative analyser af MIT (Massachussetts Institute of Technology), ETH (Die Eidgenössische Technische Hochschule Zürich) og Lancaster University, kortlægninger af Sydansk Universitet, Nørre Campus på Københavns Universitet samt Universitetsparken ved Aarhus Universitet.

Rapporten munder ud i et idékatalog, der skal inspirere til den fremtidige udvikling af de danske campusområder.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden