spacer
Konkursramte Skovbo solgt til svenskere

Totalbyg blev deres skæbne. Den let omskrevne titel på en WC Fields klassiker er meget rammende for Skovbo, en af Danmarks førende træhusproducenter.

Ti år gamle Skovbo leverer træhuse til både selvbyg, medbyg og totalbyg. Med stor succes indenfor selv- og medbyg, mens problemer med totalbyg-konceptet i sidste ende førte til at Skovbo blev begæret konkurs. Manglende erfaringer med totalbyg, begrunder firmaet selv miseren.

Nu er med- og selvbygdelene solgt til svenske Fiskarhedenvillan. En virksomhed ejet af den danske kapitalfond Polaris, og som med 400 opførte bygselv træhuse hører til de fire største træhusproducent i Sverige.

- Grundlæggende er Skovbo en virksomhed med fremragende medarbejdere og attraktive produkter. Men der er begået fejl, som ikke kunne rettes hurtigt nok til, at hele virksomheden kunne reddes. Nu får den sunde del af virksomheden en ny kapitalstærk ejer og en administrerende direktør med stor ekspertise i ledelse af denne type virksomhed, siger tidligere Lego-direktør Poul Plougmann, der i knapt et år forsøgte at rette op på Skovbo.

60 kunder, der har købt selv- og medbygkonceptet, vil få leverancerne fra Fiskarhedenvillan, idet byggeprojekterne er købt af konkursboet. Fiskarhedenvillan har oprettet et dansk selskab, hvor de danske byggeprojekter placeres.

Derimod indgår 30 kunder, der har købt totalbyg-huse, ikke i handlen. De er i stedet henvist til at rede deres udeståender hjem via boets kurator.
Ejerne bag det nye Skovbo begrunder forskelsbehandlingen med, at man ikke har erfaringer med totalbyg og derfor ikke vil kaste sig ud i færdiggørelsen af husene.

18 af de oprindelige 60 medarbejdere i Skovbo fortsætter i det nye selskab. Skovbo har til huse i Børkop ved Fredericia, men det nye selskab vil flytte virksomheden til en anden adresse i samme geografiske område.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden