spacer


Yderligere 80 mister jobbet i vinduesbranchen

Også Rationel Vinduer må lade medarbejdere gå på grund af nedgang i byggebranchen

I sidste måned var det Velfac A/S, der så sig nødsaget til at fyre 100 medarbejdere fra vinduesfabrikken i Ringkøbing. Nu melder også Rationel Vinduer A/S, at virksomheden må opsige 50 medarbejdere på fabrikken i Struer og 30 på fabrikken i Sdr. Felding.

Begge virksomheder er en del af landets største vindueskoncern, VKR Gruppen, og de enslydende begrundelser for afskedigelserne lyder, at nybyggeriet i Danmark er faldende efter nogle gode år, hvor branchen har måtte ansætte mange nye medarbejdere for at følge med efterspørgslen.

Rationel er desuden ramt af, at det irske marked, som er den danske vinduesproducents største eksportmarked, også mærker en kraftig nedgang i nybyggeriet – fra 91.000 nybyggerier i 2006 til 70.000 i år og et forventet antal på 50.000 nybyggerier i 2008.

- Det hører jo med til historien, at vi har ansat rigtig mange de sidste par år. Det er også et vidnesbyrd om, at markedet har været en anelse overophedet, siger Rationel Vinduers adm. direktør, Karl Kristian Bro, til ErhvervsBladet, og fortsætter:

- Men vi er naturligvis nødt til i tide at tilpasse vores kapacitet til den forventede efterspørgsel, og her spiller det selvfølgelig en rolle for os, at nybyggeriet synes at falde.

-los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden