spacer


Langsomt køkkenhus

Arkitektur og indretningen skaber rolig stemning omkring køkkenkøbere

Det nye køkkenhus, som Svane Køkkenet netop har åbnet i Århus, er et eksempel på en ny generation af butikker, hvor arkitektur og indretning understøtter, at indkøbet af nyt køkken skal være troværdigt, personligt, overskueligt og roligt for kunderne.

- At købe et køkken er jo ikke det samme, som at købe vaskepulver. For de fleste kunder er det en meget stor investering, der kræver mange overvejelser og valg. Derfor skal de ikke bombarderes med indtryk, tilbud og kurve fyldt med varer. Når de træder ind i vores butik, skal de få fornemmelsen af, at de træder et skridt ned i tempo, forklarer indehaver Per Ole Kobberø.

Bygningens ydre er enkelt med to store vinduespartier på indgangssiden, hvor man får kig til butikkens sortiment.

- I udstillingsvinduet viser vi et lille udsnit af sortimentet, som en form for appetitvækker. Men ellers er ankomst-området ikke fyldt med tilbud. Vi vil gerne give kunderne en rolig, sanselig og rummelig velkomst, forklarer Per Ole Kobberø.

I centrum af butikkens underetage er opbygget en elipseformet kerne, der kaldes for Ægget. Her udklækkes de kreative ideer sammen med kunden, som ved hjælp af displays kan få et indtryk af, hvordan Svane Køkkenets forskellige fronter, greb og bordplader kan kombineres.

For at understrege at køkkenkøb ikke er noget, man foretager sig i lyntempo, har butikken også et café-område, en lounge med bibliotek med inspirations-litteratur samt et børnerum.

Bygningens udvendige linjer er udført af Skala Arkitekter i Horsens, mens interiøret er af arkitekt Rolf Birk Kjeldsen i samarbejde med Per Ole Kobberø.

- nn



 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden