spacer


Nyt rådhus i Viborg

Henning Larsen Architects tegner nyt samlingspunkt til jysk storkommune

Et af de meget synlige tegn på den nye kommunalreform bliver de mange nye rådhuse, som vil skyde op over de kommende år.

Senest har Viborg præsenteret et forslag til byens nye rådhus: Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects sammen med COWI og landskabs-arkitekt Lisbeth Westergaard efter 1. præmie i arkitektkonkurrence.

- Med Henning Larsens vinderprojekt vil Viborg Kommune få et flot og markant rådhus med et dynamisk og kreativt udtryk. Vi får et hus, der fremstår åbent og inviterende over for kommunens borgere og som vil give inspirerende og nyskabende rammer for en moderne og effektiv organisation, siger Viborgs borgmester Johannes Stensgaard om projektet.

Rådhusets er bygget op omkring et indre atrium, der samler den nye kommunes arbejdsfællesskab og fællesskabet med borgerne.

Byrådssalen er fleksibelt indrettet og kan sammen med kantinen, foyeren og et tilstødende møderum omdannes til konferencecenter.

Fra caféen på husets øverste etage er der direkte adgang til taghaven med udsigt over Viborg Domkirke

Rådhuset bliver på 20.000 m² og skal ligge på en tidligere kasernegrund i den nordvestlige del af Viborg nær Viborg Stadion.

De øvrige teams i konkurrencen var:
3xN med Rambøll; schmidt hammer lassen med Niras og Schønherr Landskab; PLH arkitekter med Gørtz, Pank & Partnere samt Hansen, Carlsen og Frølund; Arkitema med Viborg Ingeniørerne og Strunge & Hartvigsen; Dorte Mandrup Arkitekter med EKJ og Hundsbæk & Henriksen samt landskabsarkitekt Marianne Levinsen; og KPF Arkitekter med de Architeckten Cie og Grotmij/Carl Bro samt landskabsarkitekt Thing & Wainø.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden