spacer


Ny generation af varmepumper på vej

Det kan betale sig både for miljøet og pengepungen at vælge den rigtige pumpe til varmeanlægget.

En tysk test af pumper til enfamiliehuse viser, at der ikke bare er energi at spare ved valg af den rigtige pumpe – men også penge!

Med 23 % lavere energiforbrug end nærmeste konkurrerende A-mærkede
cirkulationspumpe, kom lavenergipumpen Stratos Eco fra virksomheden Wilo ud af forbrugertesten som absolut testvinder.

Testen, der blev udført af forbrugerorganisationen StiftungWarentest, den tyske pendant til Forbrugerrådet, foregik således, at ni cirkulationspumper til enfamiliehuse blev vurderet og testet på parametre som energiforbrug, pris, bruger- og installationsvenlighed.
Tre af pumperne var elektronisk regulerede A-mærkede energisparepumper, fire var B-mærkede og to hørte til energiklasse C.

Stiftung Warenstest gav højeffektivitetspumpen Stratos ECO den samlede bedømmelse ’meget god’. På energieffektivitet og pris-ydelses-forhold var det også denne pumpe, der indtog førstepladsen. Produkterne blev testet til en trepersoners husholdning i et ’typisk enfamiliehus’ i et tidsrum på 20 år. Udgifterne til elforbruget over perioden blev ligeledes testet og her var Stratos Eco den billigste pumpe med 238 Euro, et resultat på 23 % mindre end det, pumpen på andenpladsen ville bruge i det samme tidsrum.

Holdt op mod den sidst placerede pumpe opnåede vinderpumpen et 80 procent lavere energiforbrug. Også under punktet ’håndtering’ dvs. installation, drift, betjening og service, var der gode karakterer at hente for Stratos ECO.

I en kommentar til undersøgelsen glæder man sig i Wilo over, at forbrugeroplysningen i en test som denne kan hjælpe i kampen for lavere udledning af
drivhusgassen CO2.
Jesper Thomsen, administrerende direktør for Wilo Danmark ridser op, at testens ’gamle’ strømslugende pumpe vil kunne nedstøtte strømforbruget helt fra 800 kWh pr år til blot 150 kWh.

Taler man kroner og ører, vil den forældede pumpe give husstanden en udgift på cirka 780-1200 kroner årligt, mens Stratos ECO-pumpens forbrug vil ligge på de noget mere beskedne 90 til 225 kroner årligt.

- tibu
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden