spacer


Norsk skole i danske hænder

Arkitektfirmaet aart vinder tredje konkurrence i Norge indenfor et år

Det unge århusianske arkitektfirma aart har opnået stor succes i Norge indenfor ganske få år. Senest har tegnestuen vundet 1. præmie i konkurrencen om at et nyt kombineret skole- og kulturcenter i den sydnorske kommune Froland.

Førstepræmien er tegnestuens den tredie i rækken af af norske konkurrencesejre alene i år. De to øvrige er: Norwegian Wood - den nye træhusby med 20.000 m² boliger og erhverv i Siriskjær i Stavanger samt et 13.000 m²-stor Science- og Innovationscenter i Sarpsborg.

Det seneste projekt er udarbejdet i samarbejde med Schønherr Landskab, og omfatter undervisningsfaciliteter, aktivitetshus, svømme- og sportshal samt landskabelig og infrastrukturel bearbejdning af områderne i tilknytning til skolen.

- Det har været vigtigt for os at skabe en stor grad af synergi mellem skolen og de offentlige kulturtilbud, og samtidigt sikre at byggeriet ikke lukker sig om sig selv, men netop er med til at samle området, fortæller Torben Skovbjerg Larsen, der sammen med arkitekterne Anders Strange og Anders Tyrrestrup grundlagde tegnestuen i år 2000.

Til udviklingsplanen for Froland kommune og opførelsen af det nye skole- og kulturområde er desuden tilknyttet Cowi Consult som rådgivende ingeniører og den danske billedkunstner Katya Sander.

Projektet påbegyndes umiddelbart i begyndelsen af det nye år.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden