spacer


Kulturarv skaber udvikling

Kommuner har succes med at indarbejde kulturarven i udviklingsplaner

En ny publikation samler de positive erfaringer fra de fire kommuner, Haderslev, Hvidovre, Hjørring og Aalborg, der siden 2006 har arbejdet som kulturarvskommuner.

Med støtte fra Kulturarvsstyrelsen og Realdania har kommunerne brugt deres kulturarv til at skabe fællesskab på tværs af nye sammenlagte kommuner og til at profilere kommunen i regionen.

- Erfaringerne fra kommunernes arbejde er så positive, at alle fire kommuner nu indarbejder kulturarven i deres udviklingsplaner. Forsøget har vist, at kulturarven ikke er et passiv, der står i vejen for udvikling, men en aktiv ressource, der skaber udvikling i kommuner, siger Steen Hvass, direktør i Kulturarvstyrelsen.

Som opfølgning på kulturarvskommuneprojektet forventer Kulturarvsstyrelsen og Realdania at komme med en ny invitation til landets kommuner i begyndelsen af 2008.

Denne gang inviteres til samarbejde omkring udviklingsdelen af konkrete projekter. Partnerskabet håber at kunne indhente forslag bredt fra kommuner, der ønsker at arbejde med specifikke projekter, hvor kulturarven bruges som dynamo for den kommunale udvikling.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden