spacer


Premiere på digital byggetilladelse

Frederiksberg først med ansøgning om byggetilladelse via internettet

Nu bliver det meget lettere at søge om tilladelser til ombygninger og mindre beyggesager.

I hvet fald hvis man bor eller bygger i Frederiksberg Kommune, der som den første kommune i Danmark gør byggetilladelserne digitale fra december i år.

- Frederiksberg Kommune har en ambitiøs dagsorden, når det handler om at gøre livet lettere for borgerne ved at bruge www.frederiksberg.dk som en døgnåben servicebutik. Nu er turen kommet til ombygningstilladelserne, hvor sagsgangen bliver hurtigere og lettere, til gavn og glæde for både private og virksomheder, siger borgmester Mads Lebech (C).

Med en digital signatur udfylder det nye system selv mange af de nødvendige oplysninger og ansøgningen sendes automatisk.

Hvis man ikke har en digital signatur endnu, kan man alligevel få glæde af den nye løsning, fordi ansøgeren bliver ledt gennem en række spørgsmål, som hjælper ansøgeren med at udfylde ansøgningen og fortæller hvilken dokumentation, der er brug for.

Udover en lettelse for borgerne ventes den nye digitale løsning også at effektivisere kommunens sagsbehandling.

Eksempelvis er omkring 70 % af de ca. 400 årlige anmeldelsessager vedrørende wc og baderum mangelfuldt oplyst, når kommunen modtager dem, og disse sager kan således ikke umiddelbart behandles.

Målgruppen for den nye løsning er i første omgang de mindre byggesager, som borgerne selv eller mindre håndværksfirmaer sender, der ikke nødvendigvis er fortrolige med bygningsreglementets mange paragraffer.

Frederiksberg Kommune har udviklet løsningen sammen med IT-firmaet Resultmaker.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden