spacer


Havnefront i sort træ

Boligbebyggelse tilpasset naboskab til Fregatten Jylland

Med udsigt til hav og havn ligger 40 nye boliger i Ebeltoft midt mellem Fregatten Jylland og Glasmuseet blot få meter fra vandkanten.

Placeringen i havnemiljøet er også baggrunden for facadeudtrykket med en kombination af store glaspartier og sortmalede træprofiler. Det sorte træ præger i forvejen området og genfindes på fiskerskurene, bolværket og ikke mindst Fregatten Jylland og den tilhørende café og servicebygning.

- Vi har kigget os omkring og hentet inspiration til form og materialer fra det omgivende miljø, for derved at give bebyggelsen lokal forankring kombineret med et moderne formsprog, siger arkitekt, MAA Iben Schlanbusch, partner i arkitektfirmaet B19, der har tegnet boligbebyggelsen.

- En miljøvenlig træbeklædning bidrager til bæredygtigheden i arkitekturen, som vi finder er vigtig. Men driften og vedligeholdelsen er dog også væsentlige parametre, og det var netop holdbarheden testet af Teknologisk Institut, der overbeviste os og bygherren, forklarer arkitekten om baggrunden for valget af træbeklædningen fra Superwood, der er nordisk gran imprægneret uden brug af tungmetaller og opløsningsmidler.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden