spacer
Lønnen fortsætter opad i byggeriet

Trods en lille nedgang for håndværkerne bliver det alligevel til en samlet lønstigning for byggeriets ansatte på 5 procent. Dermed øges stigningstakten for byggelønnen i forhold til sidste kvartals 4,8 procent, viser tal fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Forklaringen bag fremgangen ligger i, at funktionærerne nu har fået godt gang i lønstigningstakten. Deres løn steg med 4,7 procent fra 3. kvartal 2006 til 3. kvartal 2007 fra 3,8 procent i kvartalet før.

Dermed er funktionærerne ved at lukke ”hullet” til de time- og akkordlønnede arbejdere, som fik 5,0 procent i lønstigning i samme periode. For håndværkerne var der tale om en nedgang på 0,2 i stigningstakten i forhold til kvartalet før.

Lav inflation sikrer høj realløn
Trods nedgangen er der alligevel tilfredshed med udviklingen i fagbevægelsen.
- Det er stadigvæk en fornuftig udvikling i lønningerne til bygningsarbejderne. Reallønsstigningen ligger nu på 3,8 procent, idet inflationen er på 1,2 procent, siger økonom Bo Sandberg fra BAT-kartellet.

Netop reallønsfremgangen er det der gør, at vi ikke har set større nominelle lønstigninger end tilfældet er, påpeger han.

- Med en stabil lønstigningstakt i byggeriet bør det derfor ikke kunne få nogen bankøkonom eller politiker til at ønske aktivitets- og løndæmpende regeringsindgreb, mener Bo Sandberg.

- rug
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden