spacer


Pris på kollegium - igen

København Kommune præmierer Bikuben Kollegiet i Ørestad

Sidste år var det Tietgenkollegiet i Ørestad Nord, der løb med en af Københavns Kommunes årlige Bygningspræmier.

Og i år er det så nabokollegiet, Bikuben Kollegiet, der har fået tildelt den prestigefulde og mere end 100 år gamle kommunale Bygningspris.

'Det udstråler det menneskelige – det æstetiske – det formelle – og er en berigelse af byrummet,' lyder begrundelsen fra Bedømmelseskomiteen.

Desuden fremhæves kollegiet for 'sin skulpturelle hovedform, der gør det til en oplevelse at bevæge sig ad hovedtrappen på ydersiden af huset.'

- Udgangspunktet for udformningen af Kollegiet var erkendelsen af at ensomhed og mangel på sociale relationer blandt unge er et stort problem,' udtaler Torben Skovbjerg Larsen fra arkitektfiramet, aart, der vandt opgaven med at tegne kollegiet efter en indbudt international konkurrence med titlen: ’Fremtidens Kollegium’.

- Kollegiets fysiske udformning er derfor bygget op om en spiral hvori boliger og fællesrum er koblet sammen og giver størst mulig kontakt mellem private og fælles rum.

Som navnet antyder er det en af landets store bankfonde, Bikubenfonden, der via Kollegiefonden Bikuben har finansieret opførelsen af kollegiet.

Totalentreprenør har været Arkitektgruppen, mens ingeniøren er Rambøll og Viera Collaro har stået for den kunstneriske udsmykning.

- Foto: aart.

- nn



 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden