spacer


Dansk Byggeri har fået ny formand i ÅrhusPå generalforsamlingen for Dansk Byggeri Østjylland fredag den 2. november i Århus blev Michael Anker, tømrermester, valg til formand for de 850 erhvervsvirksomheder inden for byggeri, anlæg og industri i området.

”Jeg går ind for dialog med det politiske system i regionen og i kommunerne”, fastslår den nyvalgte formand , ”for det er vigtigt, at byggeri og anlæg præger udviklingen og stiller krav. F.eks. om sæsonudjævning, for det er da tosset, at vi har overkapacitet om vinteren og knokler om sommeren – til ulempe for kunderne og byggeriets effektivitet. Derfor glæder jeg mig til at se, hvordan det går med sæsonudjævningen i Århus, som vi sammen med kommunen har sat fokus på de seneste år”.

”En anden mærkesag er integration – det er ikke mindst vigtigt i en storby som Århus, hvor alt for mange unge med anden etnisk baggrund end dansk går rundt uden arbejde. Det kan vi ikke være bekendt, og desuden har vi behov for deres arbejdskraft”, fastslår Michael Anker, der har været en aktiv organisationsmand i mange år i diverse råd, nævn og udvalg bl.a. i Århus Kommune. Michael Anker har således et stort netværk, han kan bruge til gavn for branchen og for interessenterne.

Michael Anker er tredje generation i virksomheden Tømrermester E. Anker & Søn A/S i Århus.

Frederik Lysholt Hansen valgte at gå af som formand for Dansk Byggeri Østjylland efter 25 år inden for bestyrelsesarbejde for at hellige sig sin forretning i Silkeborg. I sin sidste tale til generalforsamlingen sagde han bl.a.:

”Det går godt i branchen og på de indre linjer. Her i Århus er vi blevet 100 nye virksomheder flere, så vi nu er oppe på 850 i lokalområdet, selv om vi også siger nej til at optage virksomheder og ekskluderer virksomheder, der ikke opfører sig ordentligt. Det går også godt med beskæftigelsen, men det er synd, at der er for lidt kendskab til struktøruddannelsen, der er en bred byggeuddannelse med mange muligheder for de unge. Det vil vi gøre noget ved, og derfor kører vi en kampagne for at få unge til at vælge struktøruddannelsen i regionen her til efteråret og vinter”, fastslog den afgående formand og glædede sig over, at man i Østjylland i det forløbne år har afholdt en række velbesøgte kurser.

Dansk Byggeri Østjyllands bestyrelse:
Michael Anker (formand), E. Anker & Søn A/S, Åbyhøj, Fr. Lysholt Hansen, Gustav Hansen og Søn A/S, Silkeborg, Ulrik Dalmose, UD-Vinduer A/S, Ulstrup, Lars Lyngholm, Mågevejens Murer- og Tømrerforretning A/S, Hadsten, Peter Nordheim, Per Aarsleff A/S, Åbyhøj, Jørn Harritz Poulsen, Hoffmann A/S, Brabrand, Peehr Svensson, SkanDek Tagelementfabrik A/S, Bent Sønderskov, Råsted Byggefirma A/S, og Per Bruhn, MT Højgaard, Risskov.


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden