spacer


Danskerne siger ja tak til typehuse

Det gør ikke noget, at naboens hus ligner ens eget - bare størrelsen og prisen er i orden

En ny undersøgelse, som ByggematerialeBranchen har fået udarbejdet, viser at det er husets størrelse, grundplan og pris, der prioriteres som de væsentligste forhold, når der bygges boliger, hvorimod et arkitekttegnet hus eller et unikt byggeri ikke betyder noget for de ’nye’ husejere. Hele 80 procent af deltagerne i undersøgelsen har ikke noget imod, at en anden ville kunne købe eller bygge et hus magen til deres.

I undersøgelsen er 620 personer i alderen 25-50 år, der overvejer at købe eller bygge hus inden for de næste 10 år, blevet spurgt om, hvilke forhold der betyder noget for dem i forbindelse med huskøbet.

- Undersøgelsen viser, at danskeren foretrækker at bo i store typehuse, som ikke koster for meget. Resultaterne er uhyre interessante i forhold til industrialiseret modulbyggeri. Producenter af modulbyggeri ønsker netop at optimere byggeprocessen og give forbrugeren et billigere alternativ, siger branchedirektør ByggematerialeBranchen Anne Windfeldt Trolle.

I undersøgelsen er der også kigget på danskernes viden om og holdning til industrialiseret modulbyggeri, hvor det meste af huset er bygget op i en fabrikshal.

Af svarene i undersøgelsen fremgår det, at kendskabet til industrialiseret modulbyggeri blandt slutbrugerne er overraskende lille.

- Når slutbrugerne samtidig gerne vil have billigt byggeri, der ikke behøver at adskille sig fra naboens, så tyder det på, at branchen skal blive bedre til at informere om fordelene ved industrialiseret boligbyggeri, siger Anne Windfeldt Trolle.

- tibu

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden