spacer


Tag-pris til Miami-projekt

Internationalt afgangsprojekt vinder Icopal Prisen 2007

Icopal Prisen 2007 gik i år til den 26-årige arkitekt Christian Bay-Jørgensen for sit afgangsprojekt fra Arkitektskolen Aarhus; GO PUBLIC.

Det er 11. gang prisen, der har til formål at sætte fokus på betydningen af tagfladen som bygningens 5. facade blandt arkitektstuderende, uddeles.

I alt 59 projekter fra Arkitektskolen Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole deltog i årets konkurrence.

De 6 dommere, som bestod af repræsentanter fra såvel privat regi som fra de to arkitektskoler, valgte at præmiere 5 projekter. Derudover fik 3 projekter hædrende omtale.

Dommerne valgte GO PUBLIC som vinder på grund af dets legende og undersøgende tilgang til formgivningen af en bygning, hvor taget ud over at være en væsentlig del af det arkitektoniske udtryk også udfordrer den gængse opfattelse af, hvad taget kan bruges til, og hvordan det indgår i samspil med en bygnings øvrige facader.

GO PUBLIC er et projekt til en multifunktionel 'block' beliggende i Miami Beach, USA, hvor idéen er, at de traditionelle amerikanske blokke formes på en ny måde, så der skabes nye, offentlige rum i, på og omkring blokken.

Det er ikke første gang projektet præmieres. Afgangsprojektet modtog i 2006 Cebra-prisen, som uddeles af arkitektfirmaet Cebra.

Icopal Prisen er på 25.000 kr., der gives som et rejselegat.

Christian Bay-Jørgensens GO PUBLIC samt de øvrige præmierede projekter udstilles på Kunstakademiets Arkitekskole, Meldahls Smedie i dagene 1.-11. november 2007. Der er åbent alle dage fra kl. 12.00-18.00.

Icopal Prisen afholdes næste gang i efteråret 2009.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden