spacer
Mange underskud blandt el-installatører

På trods af stor aktivitet er det svært for mange elektrikerne at tjene penge

På trods af stor aktivitet og at 2006 samlet set blev det bedste år nogensinde for elinstallatør-branchen, der forbedrede sin indtjening for tredje år i træk, så er det alligevel svært for mange elektrikerne at tjene penge.

Det viser en undersøgelse foretaget af revisionsfirmaet Deloitte af den økonomiske udvikling i den danske elinstallatørbranche med udgangspunkt i regnskabstal fra 850 danske elinstallatørvirksomheder i perioden 2002 til 2006.

- Vi hæfter os ved, at næsten hver tredje elinstallatør havde et afkast på under 10% i 2006, og at hver femte er helt nede under 5%. Det er utilfredsstillende, for en sund virksomhed bør som minimum have et afkast på 10%, når man ser på den risiko, der er forbundet med at drive virksomhed, siger Bo Odgaard og peger på, at det lave afkast gør elinstallatørerne sårbare overfor uforudsete forhold,

Når en stor gruppe elinstallatør kun lige holder hovedet oven vande skyldes det blandt manglende styring af projekterne.

- Mange virksomheder får ikke planlagt projekterne ordentligt. Man har måske travlt i hverdagen eller mangler ressourcer til at styre processen undervejs, og så sker der hurtigt det, at man bruger for mange timer på opgaven, eller at arbejdet på anden vis ikke bliver udført effektivt nok. Bare ét eller to projekter af den art er nok til at vælte læsset for en mindre elinstallatørvirksomhed siger han.

Undersøgelsen viser også, at elinstallatørbranchen klarer sig generelt dårligere end vvs-branchen, på trods af, at de har stort set den samme forretningsmodel og de samme risici ved at drive forretning. Eksempelvis havde vvs-branchen et gennemsnitligt resultat før renter pr. ansat på 51.000 kr. i 2006, mens elinstallatørbranchen måtte nøjes med et resultat på 45.000.kr. pr. ansat.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden