spacer


Fyrtårn i støbeskeen

MT Højgaard skal bygge Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro

Det bliver MT Højgaard, der skal stå for opførelsen af det nye Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

Bygningen skal være et fyrtårn for naturvidenskab, hvor der skal forskes i naturvidenskabelig pædagogik, så man kan fange børns interesse og lyst til naturvidenskab.

Bygningen bliver i sig selv et stykke naturvidenskab med synlige tekniske installationer, der viser, hvordan et hus både modtager og forbruger energi.

- Vi stammer jo selv fra naturvidenskabens verden med masser af ingeniører og konstruktører i virksomheden, så vi glæder os kolossalt til byggeopgaven. Vi vil gøre vores til, at både kunderne i dette projekt og de elever, der skal besøge stedet, får en god oplevelse, siger Hans Jørgen Pedersen, regionsdirektør i MT Højgaard.

Bag projektet står erhvervsliv, offentlige myndigheder og uddannelsesverdenen i fællesskab og pengene til at realisere projektet kommer fra Realdania, Poul Due Jensens Fond, Viborg Kommune, Hedeselskabet, Nordea Danmark Fonden og flere andre fonde.

På samme måde opføres bygningen i partnering med åben dialog, tillid, fælles økonomiske interesser og tidshorisont mellem bygherre, arkitekt og entreprenør.

Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet NORD og har en hovedentreprisesum på 44 mio.kr. for 2.500 m2. Indvielse i 2009.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden