spacer
Lettere at vælge træskelet til huset

Mange af tidens nybyggede huse er rene træhuse eller har en bærende trækonstruktion. En del købes som samlesæt eller moduler, men flere og flere tegnes af arkitekter eller bygges af lokale håndværksmestre, der med træhusene kan tilbyde kunderne et letbygget og hurtigt opført hus – ofte med en spændende og individuel arkitektur.

Men selv om et træhus kan være let at bygge med få mand, kræver det en indsats at vælge materialerne til den underliggende konstruktion. Ofte shoppes der rundt, og spær, lægter, bærende bjælker mv. købes hvor de er billigst, eller hvor de overhovedet kan fås.

Materialejagten bliver derfor mere eller mindre omfattende, afhængig af prisforskelle og leveringssituation.

Samlet løsning
Som leverandør af stort set alle træmaterialer har Moelven her set en mulighed for at lancere et nyt forretningskoncept indenfor bjælker, der gør materialejagten langt lettere.

- Vi tilbyder at gå ind og se på den trækonstruktion, kunden har valgt, og derefter sammensætte en komplet løsning at bjælkeprodukter. Vi kan måske foreslå en I-bjælke eller kerto-bjælke, hvor der skal bruges en bærende ikke-synlig bjælke, frem for en dyr limtræsbjælke. Eller taglægter og gulvstrøer af kerto, hvis kunden ser en fordel i det, fortæller Henrik Hviid Pedersen, der er teamleder i Moelvens såkaldte ’Team Beam’ – (frit oversat: Bjælketeam).

- Man får en komplet løsning, som er optimeret til det enkelte husprojekt. I stedet for at bruge tid på at shoppe rundt, kan man nøjes med at handle ét sted, hvor der samtidig tages hensyn til, hvordan der opnås bedst økonomi i materialevalget, siger Henrik Hviid Pedersen.

Win-win for alle
Til at navigere rundt i de mange løsningsmuligheder har Moelven udarbejdet en CD og en ’Bjælkemappe’ med produktfacts, der er på vej ud til en række trælaster og byggemarkeder samt arkitekter og udførende.
Cd’en og mappen er anvendelige i forbindelse med både planlægning og bestilling af bjælkeprodukter, og hos Moelven forventer man sig meget af det nye koncept.

- Det er ikke så udbredt med den slags koncepter indenfor trævarerne, men der er fordele for både kunderne og os. Kunderne får en økonomisk god løsning, og de sparer tid. Vi får en god handel, fordi kan foreslå et produktvalg, hvor vi måske ikke tjener mest muligt på de enkelte dele af konstruktionen, men til gengæld får en større samlet handel, forklarer Henrik Hviid Pedersen om den win-win situation, som Moelven mener, at de tilbyder.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden