spacer


Liv i Københavns Befæstning

16 projekter udvalgt som støtteværdige ved forvandling af Hovedstadens historiske forsvar

For et år siden lancerede Skov- og Naturstyrelsen, Kulturarvsstyrelsen og Realdania en omfattende plan, der skulle gøre Københavns Befæstning til en attraktion i verdensklasse.

Nu er 16 projekter prækvalificeret til at komme i betragtning til de 175 millioner støttekroner, som de tre parter har afsat til projektet over de næste tre til fem år.

Projekterne er blandt andet: Formidlingscenter på Garderhøjfortet samt Trekroner Fortet; Aerolab – Avedøre Flyveplads; bro på Vestvolden; genanvendelse af Bagsværd - og Kastrup Fort; en skoletjeneste og en vidensbank.

I de kommende måneder er det op til de enkelte projekter at udarbejde detaljerede projektplaner og sikre den medfinansiering, som er forudsætningen for realiseringen.

I januar 2008 præsenteres de færdige projektplaner, hvorefter der tages endelig stilling til, om alle projekter bliver realiseret. De projekter, som enten finansieres fuldt eller forestås direkte af partnerskabet kan iværksættes i løbet af 2008. De øvrige projekter kan formentlig behandles i kommunerne i løbet af 2008 og derefter iværksættes i 2009.

BAggrunden for det store projekt er at Københavns Befæstning er et af danmarkshistoriens største samlede anlægsarbejder, der ligger som et grønt område gennem forstadskommunerne. Men i dag trænger mange af bygningerne til restaurering, og store naturarealer er utilgængelige for offentligheden. Anlægget har mistet sit helhedspræg, og mange borgere kender ikke befæstningen, selv om de er naboer til den.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden