spacer


Et hus af flamingo og et til fremtiden

To usædvanlige huse bygget op i fuld størrelse er trækplasteret på messen Boligdrømme for Alle

- Det er helt usædvanligt at man kan opleve to huse i fuld størrelse indendørs på en messe. Det ene hus er fremtidens hus og rundt og skævt, og det andet er et hus bygget op i flamingo, fortæller projektleder Allan Holm fra Messecenter Herning, hvor årets udgave af ’Boligdrømme for Alle’ afholdes den 28.-30. september.

Danmarks lettest og bedst isolerede hus
Opskriften på flamingohuset er simpel. Væk er murstenene, i stedet bygges væggene med store byggeklodser lavet i flamingo-materialet MAGU, og hulrummene fyldes derefter op med beton.
TRAPEZ huset er bygget op i flamingo og i fuld størrelse på en 480 m2 stor stand. Det er det danske firma BoZ, der i samarbejde med Isobyg har importeret byggematerialet MAGU, der bruges til at bygge Danmarks bedst isolerede hus.

- Det er en smart fidus at bygge i flamingo. Det er hurtigt, det er stærkt, og det er fantastisk godt isoleret. Det betyder, at mange kan spare rigtig mange penge i varmeregninger. Udover at flamingoen virker som forskalling for betonen, så har det så god en isoleringsevne, at murenes tykkelse gør det muligt at bygge huse i lavenergiklassen. Det betyder en årlig varmeudgift på 3000 til 4000 kroner, fortæller bygmester Frank Petersen, BoZ.
Flamingo-fidusen er helt ny i Danmark, men har eksisteret i 30 år i Tyskland, og på verdensplan er der opført over 50.000 huse på den her måde.

Rum med æstetik
Fremtidshuset VillAlive er bygget i runde moduler, der alle kan flyttes rundt som legoklodser.
- VillAlive er indrettet med fire vidt forskellige boligstilarter. Den ene del hedder Happy Day, den næste hedder Play, én hedder Princess og den sidste hedder Relax. I midten af det hele er der så en Private Lounge, som består af et køkken-alrum. Rummene er sanselige og æstestik indrettet, og hver rum har sin egen stemningsmusik. Det er alt sammen, for at de besøgende kan få inspiration til de mange forskellige måder, som man i dag kan bygge et hus på og indrette et hjem med, fortæller projektleder Allan Holm fra Messecenter Herning.

Hos idémagerne bag fremtidshuset er der i hvert fald ingen tvivl om fordelene ved et hus med anderledes former.
- Jeg er overbevist om, at mennesker bliver lykkeligere, når de bor i runde huse med bløde og skæve former. Lyset er anderledes, farverne flere og huset mere sanseligt, lyder det fra den ene af arkitekterne bag villAlive, Ivar Moltke.

- tibu




 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden