spacer


Nem løsning til hurtigt netværk i huset

Overalt i landet er forsyningsselskaber og internetudbydere i gang med at lægge fiberkabler i jorden og give husejerne adgang til meget hurtige tv- og
internetforbindelser. Det giver mange nye muligheder, ikke mindst i form af højdefinitions-tv (HDTV) over internet. Men samtidig vokser kravene til netværket inde bag murene, hvis beboerne gerne vil bruge de nye tjenester mere end et sted i huset.

Ingen nye kabler
Lauritz Knudsen lancerer derfor nu en løsning på problemet, som er brugervenlig og samtidig sikker. Det drejer sig om netværk via stikkontakten. Løsningen hedder LK LexCom PLCom, hvor PLCom står for ’powerline communication.' Som navnet antyder, er netværket baseret på de strømledninger, som allerede eksisterer i huset. Dermed slipper husejerne for at skulle trække nye kabler.
- Det er jo ikke sikkert, at husejerne kan nøjes med at se tv i det rum, hvor
boksen fra internetudbyderen sidder. Hvis man skal se HDTV over internettet, stiller det ret høje krav til stabilitet og båndbredde, altså hastighed. Og det er lige netop den udfordring, LK LexCom PLCom løser, siger produktchef Jesper Rosenkilde fra Lauritz Knudsen.

Hurtigt, sikkert og stabilt
Han forklarer, at den nye løsning er både hurtigere, mere sikker og nemmere at sætte op end de trådløse netværk, som er meget udbredte.
- Med LK LexCom PLCom er båndbredden konstant. Det vil sige, at kvaliteten på forbindelsen altid er den samme - i modsætning til de trådløse netværk, hvor båndbredden svinger hele tiden.

Forbindelsen mellem enhederne er krypteret på forhånd, og brugeren undgår derfor at skulle tackle komplicerede sikkerhedsindstillinger.
- Desuden er det jo i sagens natur ret vanskeligt for en uvedkommende at få adgang til datakommunikationen, når den foregår via husets el-ledninger, siger Jesper Rosenkilde.

LK LexCom PLCom forhandles af el-installatørerne og kan udvides efter behov.

-tibu

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden