spacer
Glade kunder roser håndværkerne

Der står tilfredse eller meget tilfredse kunder bag 87 procent af evalueringerne indsendt til Håndværkets Evalueringscenter

HVEC er et nyt initiativ, der skal hjælpe håndværkerne med at forbedre deres kundeservice og dermed give kunderne en bedre oplevelse, når de køber en håndværksydelse.

De første sammenfatninger af de evalueringer, der er indkommet til Håndværkets Evalueringscenter (HVEC) viser, at næsten ni ud af ti kunder er tilfredse med de håndværkere, der er hyret til opgaven.

- Af de første 200 kunder, der har brugt centret til at evalueret deres håndværker, har 62 % været meget tilfredse og 25 % tilfredse, siger cheføkonom Jakob Brandt i Håndværksrådet, der står bag evalueringscentret.

- Faktisk har kun 8 % af kunderne været utilfredse, og det er et noget andet billede af byggebranchen end det, vi typisk får præsenteret i medierne, markerer han.

Tager kundepleje seriøst
Kunderne kan evaluere alle håndværkere i kongeriget. Vælger kunden en håndværker, der er tilmeldt HVEC, får de udover en garanti for, at det er en virksomhed, der tager kundepleje seriøst, også mulighed for at få regningen betalt af HVEC - dog maks. 10.000 kr.
Håndværkerne får ved at tilmelde sig en masse nyttig information, som de kan benytte til dels at følge op på sager, hvor kunden ikke har været tilfreds, dels til at forbedre deres kundepleje generelt.

Kun de utilfredse kunder?
- Vi har i evalueringscentret været meget spændte på, om vi kun ville høre fra de utilfredse kunder. Det er heldigvis ikke er tilfældet. De kunder, som har været tilfredse med deres håndværker, vil gerne kvittere for godt arbejde ved at give virksomheden en god evaluering, fortæller Jacob Brandt, og fortæller om et lille kuriosum i forbindelse med gennemgangen af de indkomne evalueringer.

- De virksomheder, som er tilmeldt Håndværkets Evalueringscenter, er klart blandt branchens bedste. Af de 15 negative besvarelser, der er kommet ind, knytter de 10 af dem sig til virksomheder, som ikke har tilmeldt sig evalueringscentret. Kunder på jagt efter en håndværker kan derfor med fordel vælge en håndværker, der er tilmeldt Håndværkets Evalueringscenter, siger Jakob Brandt.

På hvec.dk kan både kunder og håndværksvirksomheder finde mere information om mulighederne for at evaluere eller blive evalueret.

-los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden