spacer


Vinder af DM i legehus blev et skib

Det blev et legeskib, der løb med sejren i Bolius Boligejernes Videncenters sommerkonkurrence DM i legehus

Et dommerpanel bestående af både børn og voksne har udpeget legeskibet ’Vandskræk’ fra Otterup på Fyn, som landets bedste legehus. Men der var kamp om titlen, for kreativiteten har været stor i de danske haver, hvor børn kan lege i alt fra hytter i træerne til borge, cowboyhuse og rumskibe.
- Jeg er meget imponeret over den lyst til at bygge noget fantasifuldt til børn. Det overgår min forventning til konkurrencen, siger videnformidlingschef i Bolius Boligejernes Videncenter, Jan Felland.

Han ser mange fordele i et godt legehus til børnene.
- Ud over at selve legehuset og legeredskaberne kan give glæde og være godt for motorikken, mener jeg, at det også kan have betydning for børns rumlige fornemmelse. At have noget, der er éns eget, hvor man kan kravle ind og ud og op og ned og med forskelligt lys og lyde, kan pirre børnenes fornemmelse for det rumlige, mener han.

Legeskib fyldt med detaljer
’Vandskræk’ har ægteparret Mary-Ann og Jørgen Bøgelund Jakobsen lavet til deres to børn Markus på fem år og Philip på tre. Legeskibet bugner af aktivitetsmuligheder, som klatrevæg, rutsjebane og sandkasse, og så er der ikke mindst en del maritime og ’sørøveragtige’ detaljer som en kabys med køkken, en rebstige, en kikkert og et gammelt søkort, der kan sætte fantasien i gang
Samtidig er legehuset malet med alt fra koøjer til sørøverflag, en kæmpeblæksprutte og Kaptajn Klo.
Jan Felland er imponeret over både udsmykning og de mange ting.
- Det er et legehus - eller et legeskib - der muliggør mange forskellige slags lege og er meget inspirerende for børn. Man kan klatre, balancere og rutsje. Og så er der selvfølgelig sandkassen. Det er en meget original og sjov tanke at indarbejde en sandkasse i selve legeskibet, siger Jan Felland.

En sejlende familie
Det er ikke tilfældigt, at det blev et legeskib i stedet for et legehus. Jørgen Bøgelund Jakobsen er nemlig sømand. Mary-Anns bedstefar var skipper på en fiskekutter, og rattet kutteren bruges nu til at styre "Vandskræk" gennem oprørte have. Samtidig er Markus' yndlingsfilm Peter Pan.
Legeskibet er bygget på en mark, der hører til huset i Otterup. På marken er der også en overdækket bålplads, og en stor dynge jord bliver brugt som kælkebakke om vinteren og skatteø om sommeren, hvor børnene kan gemme sig ved ukrudtsplanterne. Næste projekt bliver formentlig en hængebro fra legeskibet til skatteøen.

Børn kan komme slemt til skade på mange legehuse, f.eks. hvis åbningerne er for små, så halsen kan komme i klemme.
- Men ud fra billederne ser det ud til, at der er tænkt over børnenes sikkerhed, hvilket vi kun kan opfordre til, siger Jan Felland.
De bedste legehuse fra koknurrencen vil senere på efteråret kunne ses i Bolius Showroom på Bolius.dk til inspiration for alle, der kunne tænke at give sig i lag med et legehus.
-tibu
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden