spacer


Karre med kæmpe sving

Beliggenhed ved golfbane klæder Ørestads største erhvervs- og boligbebyggelse

Af Niels Nielsen

Blandt Ørestad Citys storkarreer er Copenhagen Golfpark det største og mest sammensatte kompleks, som er under opførelse. En storslået randbebyggelse med boliger og erhverv, der fuldt udbygget kommer til at optage hele det nordvestlige hjørne af City-området syd for Byparken.

Beliggenheden i første række ud til Københavns nye golfbane har givet navn til bebyggelsens fire etaper og været en effektiv generator i salgsprocessen.

På trods af karreens store skala er bygherren blandt de mindste aktører i området med udgangspunkt i lokal byggevirksomhed på Bornholm.

- Den oprindelige ide var at anvende lokale håndværkere fra Bornholm til at opføre byggeriet, og der havde Ørestad City en god beliggenhed kun to timer fra Rønne, fortæller direktør Kim Christiansen fra Nordbornholms Byggeforretning, der er bygherre på projektet med økonomisk opbakning fra den amerikanske investeringsfond CarVal, om en af årsagerne bag investeringen.

- Men derudover har Ørestad City mange fine kvaliteter med en beliggenhed tæt på både naturområder og Københavns Centrum, som kun er ti minutter væk med Metroen; selvom der var mange, som var skeptiske over for, om man kunne få folk til at flytte hertil, da jeg købte byggeretten til det første grundstykke i 2004.

- Men boligprojektet viste sig hurtigt at blive en stor salgssucces med 30 solgte projektboliger på første salgsdag i starten af 2005, og det fortsatte i samme hastighed, selvom salgspriserne steg fra 24.000 til 30.000 pr. m2, fortæller Kim Christensen.

- Især viste det sig en succes at markedsføre bebyggelsen med beliggenheden ud til det nye Copenhagen Golf Center, hvor boligkøberne det første halve år desuden fik forkøbsret til en aktie i golfanlægget, siger Kim Christiansen og anslår, at cirka 100 beboere i de 148 lejligheder i Copenhagen Golfparks første etape har købt en golfaktie.

Den succesfulde start på Copenhagen Golfpark gav den bornholmske bygmester og amerikanske investor mod på yderligere investeringer i Ørestad City, og i efteråret 2005 opkøbtes byggeretten til samtlige etagemeter til randbebyggelsen af det nordvestlige hjørne af Ørestad City syd for Byparken. I alt 46.000 etagemeter.

Kun et mindre byggefelt midt i karreen er afsat til et alment boligselskab. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden