spacer
2. præmievindere kom til orde

Vinderne af den store arkitektkonkurrence om Carlsberggrunden, Entasis, fik nye, spændende ideer af de fem 2. præmievindere

Den store arkitektkonkurrence om, hvordan det tidligere Carlsbergområde i Valby skal se ud, er for længst slut og vinderen er kåret.

Vinderprojektet blev leveret af Entasis ved de to danske arkitekter maa, Christian og Signe Cold, og de har nu været til workshop med repræsentanter fra de fem 2. præmievindere fra henholdsvis Henning Larsen Architects, Atelier Loidl Landscape Architects, Berlin, a-up, Hannover, Miralles Tagliabue EMBT Arquitectes, Barcelona og 5 arkitektstuderende fra Madrid.

Bidrag til vinderforslaget
Workshoppen gav 2. præmievinderne mulighed for at fremlægge de dele af deres forslag, de mente positivt kunne bidrage til vinderforslagets planer for Carlsbergområdet, der under konkurrencen fik det foreløbige navn ’Vores By’.

I løbet af workshoppen var der især en engageret debat omkring, hvordan man sikrer kvaliteten i området og skaber liv i den nye bydel under følgende overskrifter:

Landmarks
Samtlige de tilstedeværende havde gjort sig mange tanker om hvilke landmarks man kunne ønske sig i området. Diskussionen gik også på, hvordan man reelt definerer et landmark. Er det kun bygninger, der kan være landmarks, eller er det også stemninger - såkaldte lifescapes - eller sammenhængen mellem flere små rum, der skaber landmarks? Er Carlsberg et landmark i sig selv?

Offentligt rum
Hvordan skal områdets pladser fungere? Hvor stor skal variationen være i de offentlige og halvoffentlige rum? Hvilke funktioner skal de enkelte rum have? Hvorledes skal de være opdelt?

Struktur/proces
Det er ønsket at skabe en langsigtet dynamisk proces, og visionerne om bæredygtighed skal indarbejdes fra starten. De ønsker, der er til området, og som konkurrenceprogrammet bygger på, skal udvikles efter simple og overskuelige regler.

Fra arrangørernes side var der stor tilfredshed med arrangementet, der omtales som nyskabende og har medvirket til, at der er skabt en teamfeeling blandt de fem 2. præmievindere og Entasis.

-los

Læs mere om Vores By på www.voresby.com 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden