spacer
Albertslund som energilaboratorium

Kommunen stiller bygninger til rådighed for udvikling af nye energiløsninger

Albertslund Kommune skal være et energilaboratorium, hvor parter, som normalt konkurrerer med hinanden, samarbejder i et videncenter om at udvikle nye energibesparende løsninger.

Det er Cowi og Nordea, der står bag initiativet, der skal få bygningerne i Albertslund til at bruge så lidt energi som muligt og måske endda producere noget, som andre bygninger kan drage nytte af. Det kan for eksempel ske med solceller, solfangere og varmepumper.

Albertslund Kommune stiller en række af deres ejendomme til rådighed for udviklingen af de nye løsninger.

- Når bygningerne er renoveret, vil de fungere som showcases, så man kan tage til Albertslund og se, hvordan løsningerne ser ud og fungerer i virkeligheden, fortæller regionsdirektør i Cowi, Peter Terman Petersen.

For Albertslund er der kæmpe besparelser at hente ved at få kommunens bygninger renoveret med de seneste nye løsninger. Kommunen har vedtaget en klimastrategi, der skal reducere CO2-udledningen med 50 % i Albertslund.
På klimatopmødet

De virksomheder og institutioner, der vælger at blive medlem af videncentret, vil få mulighed for at kigge kommunen over skulderen, produktudvikle og profilere virksomheden.

- Vi håber, at resultaterne får stor international bevågenhed på klimatopmødet i 2009 i København. Ambitionen er, at videncentrets løsninger kan sættes i produktion og blive eksporteret til resten af verden, slutter Peter Terman Petersen.

-tm,nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden