spacer


Dansk højhus i Dublin

Henning Larsen Architects tegner 132 meter miljøvenligt boligtårn i Irlands hovedstad

Byggestart nærmer sig for et 37-etagers højhus, som Henning Larsen Architects vandt opgaven med at opføre sideste år i Irlands hovedstad Dublin.

One Berkeley Court bliver navnet på højhuset, der bliver vartegn for en ny stor bydel med navnet Berkeley Court. Ikke mindre end 190.000 etagemeter skal der opføres ialt, hvilket gør det samlede byggeprojekt til et af Europas største.

Halvdelen af højhusets etager bliver indrettet med boliger, mens bygningens base kommer til at rumme en blanding af kulturelle aktiviteter, kontorer og butikker samt en afdeling med ambassader.

Projektet har fokus på løsninger, der skåner miljøet, og udledningen af CO2 ved højhusets drift vil være reduceret med 75 pct. i forhold til tilsvarende byggerier i Dublin.

Det gøres blandt andet med trelags-vinduer, biobrændsel til opvarmning, gråvandsanlæg og delebiler. På langt sigt er målet en CO2-neutral bydel.

Henning Larsen Architects har samarbejdet danske landskabsarkitekter fra SLA på projektets hovedkoncept, der gennemføres med det lokale arkitektfirma RKD Architects.

Det er Mountbrook Developments, der står bag udviklingen af bydelen, hvor højhuset ventes klar til indflytning i 2013.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden