spacer
Annoncehaj fik 2½ års fængsel

Fire års jagt på Danmarks største annoncehaj endte fatalt for hajen.

Københavns Byret dømte i dag Lasse Schou fra Dansk Tele Support A/S 2½ års ubetinget fængsel for bedrageri til en værdi af ca. 5 mio. kr og forsøg på bedrageri for 1,5 mio. kr.

Dommen var samtidig en stor sejr for Håndværksrådet, der i 2003 anmeldte ham for systematisk at bedrage små og mellemstore virksomheder for store beløb ved at sælge dem værdiløse annoncer og presse dem til at betale store regninger.

- Vi er naturligvis rigtigt glade i dag. Nu må det være slut med, at jungleloven og ikke dansk lov hersker på området. Nu har vi dommen og vil studere den nærmere. Vi har fået den største haj i nettet, men der er flere derude, og dommen giver os bedre mulighed for at få dem dømt, siger jurist i Håndværksrådet Jeppe Rosenmejer i en kommentar til dommen.

- Det er helt afgørende i dommen, at Lasse Schou også blev frakendt retten til at drive virksomhed af den art i Danmark. Vi forventer derfor, at Dansk Tele Support lukker. Men kampen stopper ikke med det. Vi ved, at selskabet har planer om at flytte deres aktiviteter til et nyt selskab, siger Jeppe Rosenmejer.

Håndværksrådet forventer med dommen, at myndighederne nu vil tage aktiv del i arbejdet med at komme problemer med annoncehajer til livs.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden