spacer


Villa helt i beton

Kort byggetid, ingen vedligeholdelse, og sundt indeklima gør beton attraktivt i parcelhusbyggeriet

Over hele landet skyder huse af betonelementer op, og i Hornbæk nær Randers findes et af de mere specielle af slagsen. Her anvendes nemlig industrielt fremstillede betonelementer til både inder- og ydervægge.

- Beton anvender vi som regel kun til enfamiliehuses indmad, så det var første gang, at vi stod over for en opgave af denne art. Udfordringen var at give bygningen et moderne snit, hvor der var plads til detaljer, fortæller arkitekt Hans Christian Caspersen fra arkitektfirmaet Caspersen & Krogh, der har tegnet den specielle betonbolig.

Bygherren har da også et særligt forhold til materialet. Han hedder Flemming Knudsen og er direktør for Fårup Betonindustri.

- Både udvendigt og indvendigt rummer betonen et utal af mulighed. Populært sagt er det kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsen i moderne arkitektur. Betonen kan støbes i de ønskede former og faconer, så de både er funktionelle og arkitektonisk rigtige, fortæller Flemming Knudsen.

- En kort byggetid er en af de åbenlyse fordele ved at arbejde med betonelementer. Derudover er elementerne 100 procent vedligeholdelsesfrie i modsætning vandskurede vægge, der ofte angribes af alger. Også indeklimaet påvirkes positivt af betonen, der giver en stabil temperatur året rundt,' fortæller Flemming Knudsen.

Fra de første samtaler med arkitekterne til et indflytningsklart hus gik der mindre end et år. Og selve byggetiden lyder på 98 arbejdsdage.

Villaen er på 220 kvadratmeter og har kostet cirka fire millioner kroner at opføre.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden