spacer
Dansk Byggeri hilser lavere skat velkommen

Det er ikke sjovt at arbejde mange timer når topskatten æder hovedparten af de sidst tjente kroner. Derfor foretrækker mange at holde fri i stedet for at arbejde mere. Det er især et problem når der som nu er mangel på arbejdskraft, og derfor er Dansk Byggeri særdeles tilfredse med regeringens udspil om skattelettelser.

- I den danske bygge- og anlægsbranche har vi i flere år mærket manglen på arbejdskraft, og Dansk Byggeri mener derfor, at regeringens forslag til lavere skat på arbejde er yderst positivt, siger adm. dir. Jens Klarskov fra Dansk Byggeri

- Forslaget vil gøre det muligt at få flere i arbejde, og vil samtidig motivere flere til at gøre en ekstra indsats. I en situation med manglende hænder er det vigtigt, at skattesystemet ikke er en barriere for dem, der ønsker at arbejde en time eller to ekstra. Det skal simpelthen kunne betale sig, og det har regeringen valgt at handle efter, siger han.

Skattelettelser er nemlig ensbetydende med øget købekraft hos de danske boligejere og dermed fornyet efterspørgsel på boligforbedringer. Det øger behovet for mere arbejdskraft i byggeriet.

Alligevel kan skattelettelser og øget efterspørgsel nu også have mindre heldige effekter for byggeriet i dets øjeblikkelige situation. De lægger yderligere pres på ventetider og mandskabsmangel og kan føre til yderligere behov for import af udenlandsk arbejdskraft og fornyet pres for lønstigninger i en tid hvor byggeaktiviteten er historisk høj.

Seneste lønstatistik viser således, at lønnen til håndværkerne er steget med næsten 5 procent - og dermed en ligeledes historisk høj reallønsfremgang på 3,6 procent – takket være den nuværende arbejdskraftmangel.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden