spacer
OLympiske arkitekter

Dansk arkitektfirma udvalgt til at deltage i planlægningen af olympisk by i London

Consortiet Lend Lease, der står bag udviklingen af Den Olympiske By til OL i London 2012, har udvalgt danske C.F. Møller, som et af de i alt 47 arkitektfirmaer, der skal rådgive om de mange nybyggerier i forbindelse med Legene.

I alt 434 arkitektfirmaer fra hele verden ansøgte om at komme i betragtning.

C.F Møller er eneste danske repræsentant blandt de 47 deltagere, der omfatter store såvel som mindre, nyetablerede firmaer helt fra Japan til Tyskland over Holland, Schweiz, Norge, Australien og USA og selvfølgelig hjemlandet England.

C.F Moller hører til i kategorien af de større arkitektfirmaer, der blandt andet også tæller schweiziske Gigon/Guyer Architects, hollandske UN Studio, tyske Sauerbruch Hutton samt irske Heneghan Peng Architects.

OL i London har bæredygtighed øverst på agendaen, og opbygningen af den nye Olympiske By skal være med til at revitalisere det nedslidte London-distrikt, Stratford City.

- Vi er selvfølgelig stolte over at være udvalgt blandt verdens arkitektur-elite og at skulle være en del af den fantastiske event, som de Olympiske Lege er, siger Julian Weyer, partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller.

- Men også det langsigtede, bæredygtige perspektiv, hvor OL-byen er med til at give nyt liv til Stratford City-distriktet, ligger i forlængelse af tegnestuens arbejde og visioner.

17.300 sportsudøvere og medarbejdere flytter ind i den Olympiske By i juli 2012. Udover boliger til deltagerne skal hele byen opbygges med butikker, restauranter, lægehus, faciliteter til pressen og pladser og parker.

Projektet er vurderet til at koste 2 milliarder pund.

C.F. Møller har gennem flere år haft succes på det engelske marked og gennem flere år haft afdeling i London, hvor 15 personer i dag er beskæftiget.

Her arbejdes blandt andet med spektakulære kulturprojekter som udvidelsen af Natural History Museum og National Maritime Museum. Samt et boligprojekt med 160 boliger ved Millennium Dome og et stort kontorbyggeri få hundrede meter fra Sankt Pauls Cathedral i det centrale London.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden