spacer
Ledigheden falder fortsat i byggebranchen

2,1% ledighed i byggebranchen kommer ikke som en overraskelse for økonom i BAT, Bo Sandberg

De seneste ledighedstal fra BAT-forbundene viser, at der i hele Danmark i uge 23 var ca. 2.600 ledige bygningsarbejdere ud af en samlet population på 123.300 forsikrede.
Det giver en ledighedsprocent på 2,1%, og der er aldrig nogensinde målt lavere byggeledighed i vores opgørelser, fortæller Bo Sandberg, som er økonom i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet.

Fortsat rekordhøj aktivitet
Han forventer, at tallene for ledige i byggebranchen for 3. kvartal vil komme under 2,0%, og han tror på høj aktivitet i byggebranchen i hvert tilfælde i resten af året.

- I det hele taget abonnerer jeg ikke på synspunktet om at byggebranchen beskæftigel-sesmæssigt skulle gå svære tider i møde. Der vil fortsat være rekordhøj aktivitet resten af 2007. I 2008 vil man så muligvis gå ned fra 5. til 4. gear, men det tager byggeerhvervet næppe skade af, siger han.

Ingen overraskelse i ledighedsfald
Bo Sandberg har kigget på de nye ledighedstal for den samlede danske økonomi for 2. kvartal, der blev offentliggjort i sidste uge, og han er ikke begejstret for flere mediers og bankøkonomers udmeldinger om, at det nye fald i den overordnede ledighed fra ca. 99.000 til ca. 97.000 er overraskende.

- Lad mig minde om, at ledigheden de foregående 42 måneder i træk i gennemsnit er fal-det med 2.100 personer pr. måned. Hvordan kan man så blive overrasket over at trenden fortsætter i den 43. måned også? Det ville tværtimod være overraskende, hvis ledigheden IKKE faldt i juni også, siger BAT-økonomen.

- los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden