spacer
Mindre materialemangel

Leveringstiden på byggematerialer er faldet betydeligt i løbet af det sidste år

Leveringstiden på byggematerialer er faldet betydeligt denne sommer i forhold til sidste år, viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri.

Således er det kun 30 procent af de udførende bygge- og anlægsvirksomheder, som oplever, at de må sige nej tak til ordrer eller udskyde opgaver som følge af mangel på eller forsinkelse på materialer.

For et år siden drejede det sig om mere end 80 procent.

På samme måde oplever materialeproducenterne, at de har fået nemmere ved at følge med ordreindgangen. For et år siden havde 90 procent svært ved at følge med - det gælder denne sommer kun for 50 procent af producenterne.

- Flere materialeproducerende virksomheder har øget kapaciteten, så de kan følge med antallet af ordrer. Men også de udførende virksomheder har indrettet sig efter den nye situation, hvor de ikke bare kan bestille ti paller mursten og forvente, at de står på byggepladsen næste dag. De er blevet bedre til at planlægge og placere ordrer i tide, forklarer Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri om nogle af årsagerne til udviklingen.

For generelt er byggeaktiviteten ikke gået ned i perioden, selvom Dansk Byggeri for første gang i fem år forventer en nedgang i omsætningen i 2008. Det drejer sig dog kun om en beskeden nedgang på 1 procent fra et i forvejen rekordhøjt aktivitetsniveau.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden