spacer
Millioner til digitale virksomheder

Dobbelt så mange støttekroner som planlagt uddelt til uddannelse af medarbejdere i digitale arbejdsmetoder

Fire millioner kroner. Så meget har Den Europæiske Socialfond og Implementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri ydet i tilskud til virksomheder og kursusudbydere, så flere medarbejdere kan uddannes i digital kommunikation.

Tidligere på året uddeltes puljekroner til uddannelsesinstitutionerne, og nu er det altså blevet virksomhedernes tur.

I alt har 16 projektholdere modtaget støtte til aktiviteter, som skal hjælpe medarbejderne i et større antal virksomheder til at opkvalificere sig inde for områderne af Det Digitale Byggeri.

Støttemidlerne dækker 40 procent af omkostningerne til de enkelte uddannelsesaktiviteter, mens ansøgerne selv finansierer det resterende beløb.

Omkring halvdelen af støttemidlerne går til uddannelse af arkitekter, mens den anden halvdel går til bl.a. rådgivende ingeniører, udførende virksomheder og endelig til uddannelsesaktiviteter udbudt af byggeriets organisationer.

- Jeg er glad for, at vi kan være med til at sætte gang i uddannelsesaktiviteterne i de enkelte virksomheder. Flere virksomheder er allerede i gang med at dygttiggøre sig, men endnu flere skal gøre sig klar til digital kommunikation, som kan øge effektiviteten i byggebranchen, siger Anne Gram fra sekretariatet for Implementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri

På grund af de mange kvalificerede ansøgere, valgte Implementeringsnetværket at fordoble antallet af støttekroner i forhold til planlagt.

Tildelingen er anden runde i en samlet støtte på hele seks en halv millioner kroner. Første runde var øremærket branchens uddannelsessystem, mens støttemidlerne denne gang går direkte til uddannelse af medarbejdere i de enkelte virksomheder.

- Det er meget positivt at så mange har søgt om støtte til aktiviteter i virksomhederne. Det tyder på at Det Digitale Byggeri har en fremtid foran sig. Ved at give støtte til konkrete uddannelsesaktiviteter i den enkelte virksomhed, forventer vi at se en effekt langt hurtigere. Jo flere virksomheder, der er i stand til at arbejde digitalt, jo mere vil digitaliseringsbølgen brede sig som ringe i vandet i branchen, udtaler Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden