spacer


Ny pris hylder brugen af tyndplader

100.000 kroner går til det byggeri der anvender tyndplader arkitektonisk bedst

Tyndpladegruppen under Dansk Stålinstitut udlodder nu en pris på 100.000 kroner til det arkitektfirma, der anvender tyndplader i et dansk byggeprojekt på den mest fremragende måde.

For at deltage i konkurrencen, der har fået navnet Tyndpladegruppens Arkitekturpris 2007, skal byggeriet være færdigbygget i Danmark fra og med 2006 og frem til 1. september 2007. Tyndplader skal indgå som det overvejende i den del af arkitekturen, som ligger til grund for indstillingen.

Rige anvendelsesmuligheder
Arkitekt, professor og studieleder ved Kunstakademiets Arkitektskole, Jan Søndergaard, bakker op om brugen af tyndplader i danske byggerier, og ifølge ham er tyndpladen fantastisk velegnet til at skabe form, ligesom den kan løse mange praktiske sider af et byggeri.

- Trods rige anvendelsesmuligheder for tyndplader er materialet en smule overset, og tyndplader som facademateriale er noget, danske arkitekter sagtens kan gøre meget mere ved, siger Jan Søndergaard.

Uddeling af den nye arkitekturpris finder sted i forbindelse med Dansk Ståldag 2007, der i år finder sted den 22. november. Juryen består af førende arkitekter, entreprenører, ingeniører, leverandører samt arkitektskoler, og prisen overrækkes til det vindende arkitektfirma i form af en check på 100.000 kroner. I forbindelse med overrækkelsen laves en efterfølgende præsentation af projektet.

Vil højne kvaliteten
Tyndpladegruppen er et interessefællesskab blandt landets førende firmaer, der beskæftiger sig med tyndplader og profiler i stål, aluminium og andre metaller.

Tyndpladegruppen arbejder blandt andet for højnelse af det generelle kvalitetsniveau for anvendelse af tyndplader. Dette sker gennem forskning, udvikling, information og afholdelse af kurser inden for området.

- los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden