spacer
Dansk letbeton på udenlandske hænder

CRH Denmark A/S har købt Expan, der er Danmarks største producent af væg-, facade- og dækelementer i letbeton og beton

Expan, der siden 2004 har været ejet af den nordiske kapitalfond Procuritas sammen med en række mindre aktionærer, vil i fremtiden indgå i CRH Denmark A/S som en selvstændig enhed sammen med Betonelement A/S, Dalton Betonelementer A/S, Betongruppen RBR A/S og Thermisol A/S.

I Expan er der positive forventninger til de nye ejere, der tager over den 31. juli 2007, hvis de tyske konkurrencemyndigheders endeligt godkender købet.

- Vi har hele tiden vidst, at Expan inden for et overskueligt tidsrum skulle sælges og er glade for at vores ejerforhold nu er blevet endeligt afklaret. Vi ser frem til i samarbejde med vores nye ejer at kunne fokusere 100 % på vores kerneforretning og igennem CRH koncernen være med til at påvirke udviklingen af letbetonelementer i hele Europa, siger adm. direktør i Expan, Poul Kirkegaard.

80.000 medarbejdere
Den nye ejer, CRH, er en irsk-baseret international koncern, der producerer og sælger byggematerialer primært i Europa og USA. Globalt beskæftiger koncernen omkring 80.000 medarbejdere på over 2600 fabrikker i 27 lande.

I 2006 havde CRH en omsætning på 140 mia. kr. med en indtjening før skat på ca. 12 mia. kr., mens Expan i 2006 havde en omsætning på 800 mio. kr. og et resultat før renter på 44,5 mio. kr.

- los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden