spacer


Fuld fart på boliger i Odense Havn

De to første af 16 boligblokke i ny odenseansk havnebydel under opførelse

Promenadebyen er navnet på en ny havnedydel i bunden af Odense Havn. I alt 16 ny boligblokke er planlagt, hvoraf halvdelen har beliggenhed helt ud til kajkanten.

Byggeriet af de første to længehuse kaldet Broen og Stævnen med samlet 68 boliger er netop sat igang. Og efterspørgslen har været stor – interesserede købere har afgivet købstilbud på næsten halvdelen af boligerne.

- I mange områder af Danmark ser vi for tiden et totalt stop for projektsalg af boliger. Men vi er helt trygge ved vores projekt. Odense har ikke som København og Århus været igennem en periode, hvor projektsalg af lejligheder er drevet op i urealistisk høje priser pga. stor efterspørgsel fra investorer, siger direktør Allan Wind fra Wind Ejendomme, som er en af hovedkræfterne bag Odense Havneudvikling.

- I Odense sælger vi hovedsageligt til folk, der selv ønsker at flytte ind i den lejlighed, de erhverver. Odense er også karakteriseret ved at have en meget lille 'kystlinie' i forhold til antallet af indbyggere i byen. Ønsker man som odenseaner at bo med udsigt til vandet, så er der ikke mange alternativer, fortsætter Allan Wind.

Lejlighederne i Stævnen og Broen ligger i størrelse på mellem 84 og 238 kvm og koster to til 8 mio. kr.

Ligesom de øvrige nye bygninger i Odense Havn udformes længehusene i Promenadebyen med hver deres indviduelle særpræg.

- Vi er glade for at være en del af udviklingen på Odense Havn, og har lige fra starten været i en god og åben dialog med vores bygherre. Det har været vigtigt for os, at vi sammen har gennemarbejdet hele byggeprocessen på forhånd, siger divisionsdirektør René Mortensen fra MT Højgaard, der står for opførelsen af boligblokkene, som Årstiderne Arkitekter har tegnet.

Ud over nybyggerier foretages omfattende anlægsarbejder blandt andet udgravning til en kanal imellem Promenadebyen og hvad der bliver til Kulturøen.

Australske Babcock & Brown er finansiel garant for projektet.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden