spacer
Byggeriets Kemidatabase er opdateret

Dansk Arbejdsmiljø har fået hjælp af fire store entreprenørselskaber til at gøre arbejdet med kemikalier mere sikkert

For både bygningsarbejdere og de der bor og arbejder i moderne byggeri, er det vigtigt, at der er styr på de kemiske produkter, der benyttes i byggeriet.

Dansk Kemidatabase indeholder oplysninger, der letter byggeindustriens valg af kemiske produkter sådan at uhensigtsmæssige arbejdsmiljø og miljømæssige følger kan begrænses.

Opdateret med nye regler
Databasen er netop blevet opdateret og gjort væsentlig mere brugervenlig, og den nye version af Dansk Kemidatabase er nu klar til brug for abonnenterne. Den omfattende database er et samarbejdsprojekt mellem Dansk Arbejdsmiljø og fire af Danmarks største entreprenørselskaber – Hoffmann A/S, MT Højgaard a/s, NCC, Skanska Danmark A/S.

- Med den nye kemidatabase er branchen bedre klædt på til at håndtere eksisterende og især nye regler på kemikalieområdet, siger Gitte Krusholm Nielsen, Dansk Arbejdsmiljø, som driver byggebranchens database over kemiske produkter.

Den nye version af Dansk Kemidatabase omfatter også de mange nye regler, der er på vej fra bl.a. EU om kemikalier. Kemidatabasen skal fremover favne både den europæiske kemikaliereform REACH og det nye, globale klassificeringssystem GHS, som ventes at skulle gælde i Europa sideløbende med REACH.

5.000 forskellige produkter
Dansk Kemidatabase har et klassifikationssystem, som hjælper med at udfase meget farlige kemiske produkter og i stedet finde nogle, der er mindre farlige i forhold til medarbejdernes sikkerhed og sundhed samt til det ydre miljø. Klassifikationssystemet er enkelt og overskueligt og opfylder de krav, der stilles af både EU's og de globale standarder.

Databasen viser samtidig, hvordan flere end 5.000 forskellige produkter fra mere end 350 leverandører skal anvendes mens der bygges, og hvordan medarbejderne beskyttes.

- los 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden