spacer


Arkitekter på tropeø

Århusianske byplanlæggere med succes i Asien

Arkitektfirmaet Møller & Grønborg arbejder i øjeblikket med udarbejdelse af masterplan for den Vietnamesiske ø-gruppe Con Dao.

Firmaet er af den Vietnamesiske stat blevet udvalgt til at deltage i den internationale konkurrence om udformningen af ’Masterplan for Con Dao’, der ligger i det sydvietnamesiske hav, ca 230 km sydøst for Ho Chi Minh City.

Ø-gruppen har i århundreder været berygtet som fangeø, men også berømt for perlefiskeri. I dag er det meste af øgruppen og omkringliggende farvand udlagt som national-park på grund af dets righoldige flora og fauna.

Klimaet er meget stabilt, med lufttemperaturer på 25-28 grader hele året og vandtemperaturer på 26-30 grader hele året.

Masterplanen skal indeholde idéer og konkrete forslag til Con Dao’s fremtidige udvikling og særligt på øgruppens fremtid som økologisk ferieparadis, med op til 750.000 turister om året.

I forvejen arbejder Møller & Grønborg I Vietnam sammen med Kieler Architects om projekteringen af en større feriebebyggelse Lang Co.

Der udover er virksomheden engagegeret i Saudi Arabien og Emiraterne sammen med Henning Larsen Architects om byplanlægning i Riyad og Al Manhal i Abu Dhabi.

I Kina har Møller & Grønborg løst flere byplanopgaver siden 2003, begyndende med en by til 300.000 indbyggere kaldet Solens By til senest indvielse af 800 m lang flodpromenade i Shanghai.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden