spacer


Rekord for 3D-cad

Flere end nogensinde før anvender 3D-software fra Autodesk

Den amerikanske softwareproducent Autodesk, der i Danmark er markedsleder indenfor cad-løsninger til byggebranchen med produkter som Autodesk Architecture (tidligere ADT) og Revit Architecture, oplevede sidste år stor vækst i salget af virksomhedens produkter på verdensplan.

Således opnåede Autodesk i 2006 et rekordstort antal på otte millioner brugere af virksomhedens produkter.

Alene i fjerde kvartal er der solgt mere end 47.000 licenser af virksomhedens 3D-applikationer. Det er en stigning på 40 % i forhold til samme periode sidste år og repræsenterede en tilsvarende rekordomsætning på 121 mio. US$.

Idag anveder mere end en million brugere på tværs af brancher og verdensdele Autodesk Inventor, Revit Architecture eller AutoCAD Civil 3D fra Autodesk.

Årsagen til den voldsomme efterspørgsel er, at 3D-designløsningerne giver mulighed for digital prototypefremstilling, som overflødiggør den omkostningstunge fremstilling af fysiske prototyper.

- Vi er meget stolte over den her milepæl. Vores en million 3D-brugere kommer fra mange forskellige virksomheder inden for fremstillings-, bygge- og anlægsindustrien. De har dog alle det til fælles, at de har erkendt værdien af digitale prototyper som et konkurrenceparameter, der både øger effektiviteten og har en positiv effekt på kvalitet og innovation, siger Carl Bass, der er topchef for Autodesk.

Med til historien om Autodesks ekspansive vækst hører, at virksomheden gennem de seneste år har gennemført en lang række opkøb af beslægtede software-virksomheder. Autodesk omfatter derfor i dag langt mere end den oprindelige AutoCAD-platform fra 1982 til de dokumentationskrævende tekniske erhverv; men også en række kreative cad-værktøjer rettet mod medie- og underholdningsindustrien.

-nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden