spacer


Dansk Expo-pavillon i ungt design

Ringe i vandet skal fortælle om Danmarks bæredygtige energiresurser.

Det bliver den nyetablerede tegnestue, Spektrum Arkitekter, sammen med 2+1 Idébureau og Loop Associates , der skal stå for udformningen af Danmarks Pavillon ved verdensudstillingen EXPO 08 i Zaragoza i Spanien.

Det er resultatet af den netop afholdte konkurrence, hvor også veletablerede arkitekt- og designfirmaer som Arkitema, Bysted, KHR Arkitekter og Kvorning Design og Kommunikation deltog.

- Spektrum Arkitekters projekt er dansk design og arkitektur, når det er bedst. Projektet formidler danske værdier i form af enkelthed, bæredygtighed og kvalitet. Jeg er sikker på, at mange af de besøgende på verdensudstillingen vil lægge vejen forbi den danske pavillon og få et stærkt indtryk af Danmark og danske styrker, sagde økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen blandt andet.

Konkurrencens tema var 'Vand og bæredygtig udvikling, der også bliver overordnet tema for EXPO 08.

Vinderforslaget er bygget op omkring fem udstillingscylindre eller ´ringe i vand´. De fem ringe rummer de danske ressourcer vind, vand, biologi, lys og mennesker.

Når man træder ind i en cirkel træder man direkte ind I en naturressource. I en ring står man på toppen af en vindmølle, flyver over det danske landskab og mærker, hvordan det er at blive blæst igennem af de enorme kræfter. I en anden befinder man sig midt i en regnbue og mærker dagslysets uendelige muligheder for at skabe både energi og kvalitet.

- Vi har søgt at skabe en udstilling, hvor Danmark opleves med hele kroppen. De oplevelser, man husker bedst er nemlig dem, der sætter alle sanser i spil. Den danske pavillon fortæller ikke bare historier om Danmark, men giver en oplevelse af Danmark og danske teknologier og værdier, som sætter sig i kroppen, siger Joan Raun fra Spektrum Arkitekter.

Ideen om at opleve Danmark fortsætter i rummet omkring de store ringe. Ved hjælp af et skiftende lysdesign skabes en ”vejrsituation” i pavillonen, der via en computer reguleres, sådan at lyset i den danske pavillon i Zaragoza afspejler vejret i Danmark.

Spektrum Arkitekter blev etableret sidste år efter de fire arkitekter vandt konkurrencen om en ny strandpromenade i Esbjerg. 2+1 Idébureau og Loop Associates er ligeledes unge virksomheder, der arbejder med branding, kommunikation og grafisk design.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden